Flaut Power


The ensemble Flaut Power was founded în 2016 by Ion Bogdan Ștefănescu. All its members are or have been students of Mr. Stefanescu’s flute class at Bucharest National University of Music. Flaut Power is an unique ensemble for Romania, based on all types of flutes, form bass flute to piccolo, with a proper range of a chamber orchestra. Many composers already dedicated important works to Flaut Power, few of them being distinguished with Romanian Composers Union Prize. The ensemble already performed in the most important contemporary music festivals and in the main concert halls such as Romanian Athenaeum, Romanian Academy, National Military Circle, National Museum of Romanian Literature or “George Enescu” Museum Hall and Composers Union Hall.

Flaut Power was broadcasted by TVR many times and recorded for Radio Romania.

Flaut Power este unicul ansamblu din România format eminamente din flaute de toate mărimile, de la flautul bas până la piculină, acoperind ambitusul unei orchestre. Formația a luat naștere la începutul anului 2016 prin inițiativa Prof. univ. dr. Ion Bogdan Ștefănescu, artist care se află la pupitrul dirijoral al acesteia. Toți membrii Flaut Power alcătuiesc, totodată, clasa de flaut pe care Ion Bogdan Ștefănescu o conduce în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Debutul formației a avut loc la Palatul Cotroceni, cu ocazia unui concert extraordinar organizat de Ambasada Danemarcei. Succesul acestui eveniment a dus la o ascensiune rapidă, ansamblul Flaut Power fiind imediat invitat la emisiunea ”Masa rotundă”, produsă de Colegiul Noua Europă, moderator Valentina Sandu Dediu, la festivalul ”Chei” din cadrul Universității Naționale de Muzică București și la festivalul Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, două ediții la rând (2017 și 2018), evenimente pentru care compozitori precum Călin Ioachimescu, Sorin Lerescu, Violeta Dinescu, Mihai Măniceanu, Iulia Cibișescu-Duran sau Gabriel Mălăncioiu au compus lucrări prezentate în primă audiție mondială. De asemenea, ansamblul a mai susținut recitaluri în cadrul unor evenimente și conferințe organizate la Academia Română, Cercul Militar Național, Ateneul Român sau Teatrul Național din București, precum și în cadrul Festivalului Internațional de Poezie ”Capitale Centenare”, organizat de către Muzeul Național al Literaturii Române. Flaut Power a cântat alături de Grigore Leșe în cadrul spectacolului ”Căutarea tonului”, organizat la Ateneul Român, spectacol transmis de TVR și la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, eveniment preluat și transmis, de asemenea, de TVR.

Repertoriul formației este extrem de variat și spectaculos, cuprinzând lucrări extrase din toate perioadele muzicale, de la Baroc, la muzica timpului nostru, incluzând și lucrări de jazz sau aranjamente de muzică tradițională (folclor românesc sau internațional).

Formația Flaut Power a fost selectată cu două lucrări pentru CD-ul festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (SIMN 2019), produs de Radio România și Uniunea Compozitorilor din România, iar alte două piese dedicate formației de către Sorin Lerescu (în 2017) și Călin Ioachimescu (în 2018), au obținut Premiul Uniunii Compozitorilor din România. De asemenea, Flaut Power se află pe portalul de muzică românească – coolsound.

Flaut Power