Skip to content →

Tabu

Formatia Trio Contraste va fi protagonista  evenimentului din prima zi a lunii iulie organizat la Brasov, in cadrul Festivalului Muzicii de Camera.  Vor interpreta muzica Violetei Dinescu compusa la cererea Societatii Murnau, pentru ultimul film al regizorului – Tabu. Filmul mut va rula in timp ce muzicienii vor realiza comentariul muzical imaginat de compozitoare.

Filmul a fost conceput in 1931 in insulele Bora Bora. F. Murnau a filmat o poveste zguduitoare pentru bastinasii acelor vremuri. A fost somat sa nu o popularizeze.  Capatenia tribului a aruncat un blestem peste echipa de filmare: cei care nu pastreaza secretul vor muri arsi. Asa se face ca F. Murnau moare, un an mai tarziu, ars intr-un accident de masina, iar cameramanul moare in timpul unei filmari, pe o plaja, de combustia interna – caz foarte rar intalnit. Filmul insa reprezinta o capodopera a genului si se studiaza si astazi in marile Academii de film ale lumii.

Violeta Dinescu a imaginat aceasta luxurianta sonora ce insoteste continuu intraga poveste pentru 17 instrumentisticondusi de un dirijor. Pianistul formatiei, Sorin Petrescu, a regandit intregul material sonor doar pentru patru interpreti: flaut, clarinet / saxofon, pian, percutie. In anumite momente, percutia este realizata si de catre flautist si pianist, iar percutionistul canta si la trombon. Asadar, o performanta artistica pe care merita sa o vedeti si ascultati.  Membri trio-ului Contraste – Ion Bogdan Stefanescu (flaut), Sorin Petrescu (pian), Doru Roman (percutie) si invitatul lor Dorin Ciubaru (clarinet, saxofon) va astepata la Casa armatei din Brasov, ore 19.00.

Published in Concerts & Events

Comments